Home » Blog » cupping » Cupping bij hoofdpijn en migraine
Cupping bij hoofdpijn en migraine

Cupping bij hoofdpijn en migraine

door | 16 jan, 2023 | cupping

Cupping bij hoofdpijn en migraine

Wanneer je last van migraine hebt is dat erger dan een gewone hoofdpijn.  Veel meer vrouwen dan mannen hebben hier last van. De symptomen zijn heftige hoofdpijn, vaak met misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht en geluid en soms buikpijn. Vaak begint een migraine-aanval met  stemmingswisseling, vieze smaak in de mond, wazig zien en pijn in de nek. Valt duurt een totale aanval zo’n 36 uur!  Er wordt gedacht dat migraine ontstaat doordat bloedvaten in de hersenen zich vernauwen en daarna weer verwijden.

Vaak wordt er in de reguliere geneeskunde medicatie voorgeschreven, deze helpen tegen de pijn maar de kwaal zelf gaat er niet van over. Het is vaak  moeilijk te achterhalen wat de oorzaak van migraine is. Van bepaalde dingen weten we wel dat het een trigger is voor migraine, het is goed om dit te onderzoeken zodat jij voor jezelf weet wat je beter niet kunt doen.

Welke triggers veroorzaken hoofdpijn of migraine?

  • Stress is vaak een trigger en waardoor er weer stress ontstaat voor een nieuwe migraine aanval. Zo blijf je in een vicieuze cirkel zitten. Proberen de stress te verlagen is het beste wat je kunt doen, bijv door meditatie, yoga, beweging in de buitenlucht of plan een Cupping behandeling in!
  • Voeding kan ook een trigger zijn om een migraine aanval uit te lokken, zoals; bananen, cafeine houdende drankjes, kippenlever, chocolade, citrusvruchten, noten, bewerkt vlees, rozijnen, rode wijn, gerijpte kaas, uien, linzen, aspartaam en mononatriumglutamaat (=Ve-tsin of  E621)
  • Glutenintolerantie schijnt een rol te spelen bij migraine. Migraine komt vaak voor bij mensen met coeliakie.
  • Een tekort aan magnesium wekt eerder een migraine aanval aan. Het beste kun je bij magnesiumtauraat gebruiken bij migraine.

Wat kan cupping doen bij hoofdpijn of migraine?

Cupping massages zorgen voor ontspanning, spieren worden losgemaakt en afvalstoffen komen vrij. Wanneer afvalstoffen vrij komen, komen er vaak ook emoties los. Dit is wat je wil… hierdoor laat je soms opgeslagen emoties los die er misschien al jaren lang zaten! Je lichaam en geest worden zo weer èèn.

Wanneer je bij mij een behandeling boekt, zal ik beginnen met Cupping van je schouders. Het kan goed zijn dat het in dit gebied erg vast zit, daarna zal ik je nek los cuppen. Eigenlijk al mijn klanten vinden het cuppen van hun nek heerlijk. Dit is het gebied wat vaak erg vast zit, je voelt dan vaak letterlijk dat de boel los komt en je ruimte krijgt in je lijf! Hoeveel behandelingen je nodig hebt, dat hangt van verschillende factoren af? Samen bespreken we wat voor jou mogelijk is.
Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld de eerste maanden een aantal keren achter elkaar te komen, met tussenpozen van 2 weken. Daarna is verstandig om voor onderhoud elke maand een afspraak te maken en een Cupping behandeling te ondergaan, om zo je spanning los te laten en je hoofdpijn/migraine te reduceren.

Gerelateerde artikelen

Helpt Cupping bij een weduwe bult?

Helpt Cupping bij een weduwe bult?

Kan cupping helpen bij een weduwe bult? Het cuppen van een weduwe bult kan er voor zorgen dat de bult in je nek afneemt. Maak een afspraak bij Praktijk Qi Flows in Sneek Friesland en samen kijken we wat ik voor je kan doen.

lees verder
Helpt cupping bij cellulite?

Helpt cupping bij cellulite?

Cupping helpt om de huid met cellulite vrijer te maken van de afvalstoffen en verklevingen. De cellulite zal door het cuppen ook echt minder zichtbaar worden, wel is het zo dat je de huid wel moet onderhouden. Het mooiste effect krijg je wanneer je ook daarbij op je voeding let, detoxen, meer bewegen en minder alcohol en vet eet.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester

Hester

Hallo, ik reageer meestal binnen 4 uur!

I will be back soon

Hester
Hallo, Ik ben Hester en ik geef verschillende soorten massages aan vrouwen.
Hallo, wat kan ik voor je doen?
chat Stuur mij een berichtje?
Tweet
Share
Share
Pin