Home » Blog » cupping » Helpt Cupping bij een weduwe bult?
Cupping bij weduwebult

Helpt Cupping bij een weduwe bult?

door | 27 feb, 2023 | cupping

Kan Cupping helpen bij een weduwe bult?

In mijn praktijk zie ik best veel vrouwen met een bult in hun nek. De zogenoemde weduwe bult, bison nek, buffalo hump of nek bult. De bult is een verdikking van vetopstapeling in de nek.
De weduwe bult of bison nek is een weefsel die zich tussen de huid en de wervelkolom bevindt.

De weduwe bult kan je het gevoel geven dat je minder ruimte hebt bij je schouders en je nek, het voelt of zit het enorm vast!
Wanneer de weduwe bult echt groot is, kan het moeilijk worden om je nek naar achteren te bewegen of uberhaupt je hoofd heen en weer te bewegen.
Vrouwen vinden het vaak niet mooi en schamen zich er soms voor!

Waardoor ontstaat een Weduwe Bult?

De weduwe bult wordt meestal veroorzaakt door medicijngebruik (prednison of cortison), overgewicht of een ziekte waar de hormonen zijn zoals; syndroom van Cushing.

Laat ten alle tijde je nek controleren bij de huisarts om te kijken naar onderliggende oorzaken. Zelf kun je ook wat doen aan die vervelende bult in je nek, bijvoorbeeld; oefeningen, yoga, oefen een goede houding, gezond dieet en lichaamsbeweging, neem calcium als je boven de 50 jaar bent.

Bij een cupping massage wordt het bindweefsel in beweging gebracht. Het stimuleert de doorbloeding en zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en het weefsel komt goed los. Cupping is een diepe bindweefsel massage en is heel effectief in de nek en schoudergebied.

De weduwe bult kun je heel goed cuppen, je ziet dan echt dat de bult afzwakt. Blijft de bult weg? wel wanneer de oorzaak ook weg is, maar heeft de weduwe bult echt een medische oorzaak dan zal hij na verloop van tijd weer terug keren.
Wel zul je na het cuppen verlichting voelen, ruimer in je vel zitten. Je zult je nek weer beter kunnen bewegen. Doordat de zenuwen en bloedvaten niet meer bekneld zitten, kan de energie (QI) weer stromen door je hele lijf!

Heb je nog vragen wat cupping kan doen voor jou nek? stuur gerust een berichtje naar mij en samen kijken of een Transformational cupping behandeling iets voor jou kan betekenen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Lesuisse krista

    Ik zou graag cuppings willen kopen voor een weduwe bult in nek . Hij is vrij dik . Gr hoelang moet dat er op staan . Ik denk v mij beter 2 omdat de verdikking vrij groot is . Gr lesuisse krista

    Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester

Hester

Hallo, ik reageer meestal binnen 4 uur!

I will be back soon

Hester
Hallo, Ik ben Hester en ik geef verschillende soorten massages aan vrouwen.
Hallo, wat kan ik voor je doen?
chat Stuur mij een berichtje?
Tweet
Share
Share
Pin