Home » Blog » cupping » Transformational Cupping ondersteunt bij; cellulite en blokkades
Transformational cupping

Transformational Cupping ondersteunt bij; cellulite en blokkades

door | 7 okt, 2023 | cupping

Transformational Cupping ondersteunt bij; cellulite en blokkades.

Deze populaire behandeling, combineert eeuwenoude technieken met moderne inzichten om een holistische ervaring te bieden die zowel lichaam als geest transformeert.

Transformational Cupping, ook wel bekend als cupping, gaat verder dan de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij verwarmde glazen bollen op de huid worden geplaatst. Transformational cupping is een holistische werkwijze, je brengt zo lichaam en geest weer in balans.
Deze benadering van cupping heeft het potentieel om zowel fysieke als emotionele blokkades op te lossen, stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de algehele welzijn te bevorderen. Het is een ervaring die je zeker niet wilt missen!

Of je nu al bekend bent met cupping of nieuwsgierig bent om het eens te proberen, dit artikel zal je alle informatie geven die je nodig hebt over Transformational Cupping. Ontdek de voordelen, leer hoe het werkt en waarom het goed voor je lichaam en geest is.

Wat is Transformational cupping?

Transformational cupping is een moderne benadering van de traditionele cuppingtherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmde glazen bollen die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek gaat echter verder dan alleen het fysieke aspect van cupping.

Bij transformational cupping is een holistische benadering die streeft naar een evenwichtige balans tussen lichaam en geest.

De geschiedenis en oorsprong van cuppingtherapie

Cuppingtherapie heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het werd voor het eerst beoefend in oude culturen zoals Egypte, China en het Midden-Oosten. De eeuwenoude praktijk van het plaatsen van verwarmde glazen bollen op de huid om de circulatie van energie en bloed te bevorderen, heeft sindsdien vele transformaties ondergaan.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt cuppingtherapie gebruikt om de stroom van Qi, de levensenergie, te herstellen en de balans in het lichaam te herstellen. Het wordt ook vaak gebruikt om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te versterken.

Voordelen van transformational cupping

Transformational cupping biedt een breed scala aan voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Het kan helpen bij het oplossen van fysieke klachten zoals spierspanning, gewrichtspijn en rugpijn. Het kan ook de bloedsomloop en lymfedrainage verbeteren, cellulite en het immuunsysteem versterken. Last van cellulitis, lees hier mijn artikel over cupping en cellulitis.

Op het mentale en emotionele vlak kan transformational cupping helpen bij het verminderen van stress, angst of burn-out. Het kan ook een diep gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen, waardoor de algehele kwaliteit van leven verbetert.

Hoe werkt transformational cupping?

Transformational cupping maakt gebruik van verschillende technieken en tools om de gewenste effecten te bereiken. Een van de meest gebruikte technieken is dry cupping, waarbij de lucht uit de glazen bollen wordt gezogen om een vacuüm te creëren. Dit zorgt ervoor dat de huid en het bindweefselweefsel omhoog worden getrokken, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Naast de traditionele glazen bollen worden ook andere tools gebruikt, zoals glazen cupping cups. Hiermee kun je de kracht beter reguleren.

Verschillende technieken en hulpmiddelen die gebruikt worden bij transformational cupping

Voordat je een sessie transformational cupping ondergaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je gehydrateerd bent door voldoende water te drinken en vermijd het eten van zware maaltijden vlak voor de sessie.

Bespreek met je Cupping-therapeut je klachten, zij zal een uitgebreide anamnese met je doen.

Voorbereiding op een transformational cupping sessie

Een sessie transformational cupping begint meestal met een kort consult waarin je jouw specifieke behoeften en doelen kunt bespreken met de cupping-therapeut. Vervolgens wordt je gevraagd om comfortabel op een massagetafel te liggen, waar de therapeut de cupping cups op de gewenste plaatsen op je huid zal plaatsen.

Zodra de cupping cups zijn geplaatst, zal de therapeut beginnen met het creëren van een vacuüm door de lucht eruit te zuigen. Dit kan een trekkend en tintelend gevoel veroorzaken, maar het mag niet pijnlijk zijn. Bij Transformational cupping worden de cupping cups bewogen over het lichaam. Zo gaat jou Qi weer stromen.

Wat te verwachten tijdens een transformational cupping sessie

Na een sessie transformational cupping is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven en vermijd het nemen van hete douches of baden gedurende minstens 24 uur. Dit helpt om eventuele blauwe plekken of gevoeligheid te verminderen.

Het kan ook nuttig zijn om jezelf wat rust te gunnen na de sessie en te genieten van ontspannende activiteiten zoals een wandeling in de natuur, het luisteren naar rustgevende muziek of het lezen van een goed boek. Dit helpt om de genezende en ontspannende effecten van de cupping-therapie te versterken.

Cupping massage en blauwe plekken?

Hoewel cupping over het algemeen veilig is, zijn er enkele risico’s en contra-indicaties waarmee rekening moet worden gehouden. Het kan blauwe plekken, gevoeligheid of lichte bloedingen veroorzaken op de plaatsen waar de glazen bollen zijn geplaatst. Dit is meestal van voorbijgaande aard en verdwijnt binnen enkele dagen.

Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals bloedingsstoornissen, huidinfecties of zwangerschap, moeten voorzichtig zijn met cupping-therapie. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een gekwalificeerde cupping-therapeut voordat je een sessie ondergaat.

Risico’s en contra-indicaties van transformational cupping

Transformational cupping biedt een unieke benadering van cupping-therapie die niet alleen gericht is op het fysieke aspect, maar ook op het bevorderen van genezing en transformatie op mentaal en emotioneel niveau. Het kan een waardevolle toevoeging zijn bij het bereiken van een diepere staat van ontspanning en welzijn.

Conclusie: Is transformational cupping geschikt voor jou?

Cupping heeft talloze voordelen voor je algehele gezondheid en welzijn. Het kan echter belangrijk zijn om rekening te houden met mogelijke risico’s en contra-indicaties voordat je deze therapie ondergaat.

Ten eerste, hoewel cupping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele potentiële bijwerkingen waar je op bedacht moet zijn. Deze kunnen onder andere huidirritatie, bloeduitstortingen en tijdelijke verkleuring van de huid zijn. Het is belangrijk om een getrainde en ervaren therapeut te raadplegen die de juiste technieken en hygiënische maatregelen hanteert om deze bijwerkingen te minimaliseren.

Daarnaast zijn er bepaalde situaties waarin cupping mogelijk niet geschikt is. Bijvoorbeeld, als je zwanger bent, een bloedstollingsstoornis hebt, na een operatie, of een open wond, is het verstandig om cupping te vermijden. Het is altijd het beste om met een medisch professional te overleggen voordat je besluit om Transformational Cupping te proberen.

Gerelateerde artikelen

Helpt Cupping bij een weduwe bult?

Helpt Cupping bij een weduwe bult?

Kan cupping helpen bij een weduwe bult? Het cuppen van een weduwe bult kan er voor zorgen dat de bult in je nek afneemt. Maak een afspraak bij Praktijk Qi Flows in Sneek Friesland en samen kijken we wat ik voor je kan doen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester

Hester

Hallo, ik reageer meestal binnen 4 uur!

I will be back soon

Hester
Hallo, Ik ben Hester en ik geef verschillende soorten massages aan vrouwen.
Hallo, wat kan ik voor je doen?
chat Stuur mij een berichtje?
Tweet
Share
Share
Pin