Bao Buns, deze stonden al een tijdje op mijn lijstje om te gaan maken.
Het leek mij wel zo’n gerechtje wat je niet even tussendoor maakt. Uiteindelijk viel dit best mee. Wanneer het deeg moet rijzen, kun je tussendoor de vegan kip marineren en de rest van de vulling snijden.
Deze bao Buns zijn redelijk pittig, mocht je ze voor kinderen maken dan zou je de chilipoeder weg kunnen laten.
Ingrediënten:
Marineren vegan kip
160 gram vega kip (de vegetarische slager)
2 eetlepel sojasaus kikkoman
1 eetlepel chilisaus
½ eetlepel gembersiroop
1 teen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
Snufje chilipoeder
½ eetlepel sesamolie
½ eetlepel olijfolie
125 gram kastanjechampions
Deeg
½ eetlepel suiker
3,5 gram gist
75 ml warm water
250 gram tarwebloem
Snufje zout
½ eetlepel olie
½ eetlepel rijstazijn
25 milliliter melk (plantaardige melk)
½ komkommer
1 wortel
Instructies:
1. Voeg de suiker en het gist bij het warme water. Roer dit even door elkaar en laat dit 5 minuten rusten.
2. Doe de bloem in een grote kom met zout en meng dit. Giet daarna de melk, olie, azijn en het gistmengsel erbij.
3. Kneed het deeg 10 minuten, het deeg wordt dan elastisch en zacht.
Laat een uur rijzen.
4. Verdeel het deeg in 8 balletjes, maak met de deegroller en platte rondjes van. +- 1 cm dik.
5. Smeer de balletjes aan de bovenkant in met olie, en vouw ze dubbel, dmv stokje
Knip 8 stukjes bakpapier.
Leg hier de broodjes op.
Verhit water tot het kookt en zet het stoommandje erop. Leg een aantal broodjes in het mandje
7. Snijd ondertussen de wortel julienne (kleine reepjes) en hol de halve komkommer uit en snijd ook deze in dunne plakjes
8. Meng de wortel en komkommer doorelkaar.
Garneer met gebakken uitjes, sesamzaad en bosuitje.
TIP: voor het stomen van de buns, heb ik een grote pan gevuld met water. Hierboven op 2 grote cocktailprikkers gelegd en daar het stoommandje boven op gezet.
0 Reacties