Focaccia brood met olijven, kaas en zongedroogde tomaten.
Bij mijn zelfgemaakte zoete aardappelsoep heb ik een heerlijk focaccia brood gebakken. Niet perse heel gezond… maar wel erg lekker!
Ingredienten:
Deeg:
- 500 gr patent bloem (+extra om te bestuiven)
- 7 gr gist
- 325 ml lauwwarm water
- 2 theelepels zout
- olijfolie (om te besmeren)
- 100 gram kaas
- 20 olijven
- 10 zongedroogde tomaten
- Peper
- 1 theelepel oregena gedroogd
- 1 theelepel rozemarijn gedroogd
- 1 theelepel Basilicum gedroogd
Instructies:
1. Meng de bloem, gist, zout en water in een kom. Kneed dit deeg 10 minuten lang.
2. Doe het deeg in een ingevette kom en laat een uur rijzen. (theedoek erover heen)
3. Kneed het deeg nogmaals goed door zodat de lucht eruit is. Dek het weer voor een 15 minuten af.
4. Leg de deeg bal op een stuk bakpapier en bestrijk het deeg met wat olijfolie.
5. Leg daar een stuk vershoudfolie op en rol er zo een plat brood van.
6. Leg een theedoek over het deeg en laat het nog een half uurtje rijzen
Verwarm de oven voor op 250 graden.
7. Snijd ondertussen de olijven en de zongedroogde tomaten in reepjes.
8. Doe in een kom de oregano, rozemarijn, basilicum, peper en meng hier de kaas, olijven en gegrilde tomaten door elkaar.
9. Druk het mengsel zachtjes in het deeg.
10. Bak de focaccia in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
Dit is wel per oven verschillend, je wilt niet dat je bovenkant verbrand. Houdt het goed in gaten!
Lastig! Maar laat het brood even afkoelen voordat je gaat eten.
Serveer dit focaccia brood bij de zoete aardappel soep.
0 Reacties