Een zoete soep gemaakt van zoete aardappelen! Een heerlijke warme soep voor in de winter.
Zoete aardappel soep: vegan recept
Ingrediënten:
1 ui
2 tenen knoflook
stukje gember
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
450 gram zoete aardappel
150 gram wortel
1 gele paprika
500 ml water
1 groentebouillonblokje
200 ml kokosmelk
zongedroogde tomaatjes
(verse) peterselie
zout en peper
Geroosterde kikkererwten:
blik kikkererwten
1 el olijfolie
1 el ras el hanout
Kikkererwten roosteren:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Spoel de kikkererwten uit onder de kraan.
3. Dep droog met keukenpapier.
4. Doe ze in een kom, voeg daar een eetlepel olijfolie en eetlepel ras el hanout bij.
5. Verdeel de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in ongeveer 30 minuten knapperig.
6. Schep ze af en toe om en let goed op dat ze niet verbranden!
Ondertussen kun je beginnen met de zoet aardappelsoep!
- Snipper de ui.
- Voeg olijfolie in de pan toe.
- Fruit de ui, knoflook en rasp de gember in de pan, bak dit even een paar minuten.
- Voeg de kurkuma, paprikapoeder en de chilipoeder toe en bak dit even mee.
- Schil en snijd de zoete aardappel, wortel en paprika ondertussen.
- Bak deze 5 minuten mee, tot de aardappel zacht wordt.
- Voeg 500 ml water met het bouillonblokje toe.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe aan de soep en roer deze even goed door!
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Maak de soep op met de zongedroogde tomaten, kikkererwten en (verse) peterselie.
Eet deze heerlijke warme soep met een vers gemaakt focaccia brood! Het recept van het focaccia brood vind je hier!
0 Reacties