Cupping massage van Fascia of bindweefsel Bij Qi Flows Friesland.

Fascia is de Latijnse naam voor bindweefsel. Fascia is een weefsel dat overal in je lichaam aanwezig is. Spieren, botten en organen zijn allemaal omhult door bindweefsel en geeft je lichaam vorm, structuur, kracht en flexibiliteit. Fascia beschermt dus alle lichaamsweefsels, beinvloedt onze bewegingen en dienen als communicatiesysteem voor het zenuwstelsel. Fascia is erg gevoelig voor allerlei fysieke en mentale problemen. Wanneer bindweefsel goed functioneert dan is het flexibel en gespannen, als de fascia uitdroogt dan wordt het droog en stijf en dan komt er druk en spanning te staan op het weefsel dat de fascia hoort te beschermen. Als het weefsel kleeft, verstijft, verkort of verdikt, beperkt het de lichaamsbewegingen en dan kunnen pijnklachten ontstaan, dit geeft bewegingsbeperkingen en krachtverlies. Schouder, nek -en rugklachten, maar ook vermoeidheid, lusteloosheid en verminderde levensenergie zijn hier voorbeelden van. Fascia slaat emotioneel trauma op. Dit doet de bindweefsel door de signalen van het zenuwstelsel hevige stressreactie en reageert hierop door continu aan te spannen.
De spierspanning kan overgaan in een blijvend strak pantser. Een fysiek trauma ontstaat door bijvoorbeeld een ongeluk, het fascia wordt dan continu aangespannen. Het lichaam wil daarmee voorkomen dat het opnieuw geschaad wordt, want dat zou de vitale functies in gevaar kunnen brengen. Een verkeerde (werk)houding of spanningen, kan voor overbelasting zorgen van de fascia. Door de overbelasting ontstaan er spanningen in de fascia. Weefsels op die plaatsen komen onvoldoende tot rust en de fascia raakt op die plaatsen van slag. Stress heeft een grote invloed op de staat van de bindweefsel. Door stress ontstaat spanning en het lichaam herstelt minder goed. Het lichaam wordt vatbaarder en door de strakke houding is het snel overbelast, dit is niet goed voor de fascia.  Bindweefsel heeft cel geheugen en daardoor kan het trauma’s opslaan, zowel psychische als mentale trauma’s. Er ontstaat dan verharding in de fascia. Dit geeft ons dan weer lichamelijke of emotionele klachten.
Transformational cupping werkt op vele lagen, waaronder op de bindweefsel laag. Transformational cupping maakt verkleving los en zo kan je lichaam weer gaan stromen. Trauma’s kunnen en mogen losgelaten worden. De cups doen hun werk.

Wil jij ook  oude trauma’s loslaten en je weer vrij voelen? Maak dan een afspraak bij Praktijk Qi FLows om te cuppen in Sneek, Friesland. Ik help je graag door middel van een massage of cupping Friesland weer jezelf te worden en je weer goed in je lijf te voelen.

 

 

 

 

Hester

Hester

Hallo, ik reageer meestal binnen 4 uur!

I will be back soon

Hester
Hallo, Ik ben Hester en ik geef verschillende soorten massages aan vrouwen.
Hallo, wat kan ik voor je doen?
chat Stuur mij een berichtje?